Ceny serów w Polsce (17-23.03.2014)

W dniach od 17 do 23 marca 2014 roku zaobserwowano spadek cen większości serów w Polsce w relacji tygodniowej. Spadki dotyczyły cen jedynie mleka w proszku.

Ceny serów w Polsce (17-23.03.2014)
Ceny serów w okresie od 17 do 23 marca 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,63 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,2%
b) typu Gouda
  • cena – 15,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,7%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
d) typu Ementaler
  • cena – 17,40 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,1%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 15,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,9%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
g) typu Feta
  • cena – 10,31 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
h) pleśniowe
  • cena – 21,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,55 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%

 



Tagi:
źródło: