| Autor: redakcja1

Ceny serów w Polsce (2.10.2016)

W okresie od 26 września do 2 października 2016 roku ceny serów w Polsce spadły. Wzrosła za to cena sera Edamskiego, Gouda, Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego oraz Mozzarella.

Ceny serów w Polsce (2.10.2016)
Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego
  • cena – 14,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,5%
Cena sera Gouda
  • cena – 13,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%
Cena sera Cheddar
  • cena – 11,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,6%
Cena sera Ementaler
  • cena – 14,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
  • cena – 13,60 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Cena sera Mozzarella
  • cena – 13,08 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena sera Feta
  • cena – 9,52 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,9%
Cena sera pleśniowego
  • cena – 18,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%
Cena twarogu min. 40%
  • cena – 8,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
  • cena – 6,50 zł/kg 
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!