| Autor: redakcja6

Ceny serów w Polsce (23-29.12.2013)

W dniach od 23 do 29 grudnia 2013 roku obserwowano wzrost cen serów typu: Edamski, Ementaler, Podlaski, Zamojski, Morski oraz twarogów w ciągu tygodnia w Polsce. Spadki dotyczyły jedynie serów: Feta, pleśniowych i serków wiejskich. Na tym samym poziomie pozostały natomiast notowania sera Gouda.

Ceny serów w Polsce (23-29.12.2013)
Ceny serów w okresie od 23 do 29 grudnia 2013 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 17,55 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%
b) typu Gouda
  • cena – 17,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
c) typu Cheddar
  • cena – 15,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
d) typu Ementaler
  • cena – 17,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 17,37 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,5%
g) typu Feta
  • cena – 10,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
h) pleśniowe
  • cena – 21,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%

 



Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!