| Autor: redakcja1

Ceny serów w Polsce (25.10-1.11.2015)

W okresie od 25 października do 1 listopada 2015 roku odnotowano wzrost większości cen serów w Polsce. Jedynie cena sera Gouda, Ementaler i serka wiejskiego spadła.

Ceny serów w Polsce (25.10-1.11.2015)

Ceny serów w Polsce


Cena sera Edamskiego

  • cena – 10,95 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%

Cena sera Gouda

  • cena – 10,78 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

Cena sera Cheddar

  • cena – 10,96 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%

Cena sera Ementaler

  • cena – 13,14 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4%

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego

  • cena – 10,38 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%

Cena sera Mozzarella

  • cena – 12,82 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,6%

Cena sera Feta

  • cena – 9,93 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,6%

Cena sera pleśniowego

  • cena – 18,85 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3%

Cena twarogu min. 40%

  • cena – 9,14 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost  o 0,1%

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.

  • cena – 6,63 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek  o 0,1%

Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!