Ceny serów w Polsce (26.05-01.06.2014)

W dniach od 26 maja do 1 czerwca 2014 roku odnotowano spadek cen wszystkich gatunków serów w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia.

Ceny serów w Polsce (26.05-01.06.2014)
Ceny serów w okresie od 26 maja do 1 czerwca 2014 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 14,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%
b) typu Gouda
  • cena – 13,68 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,68 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,0%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,55 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,48 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,09 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,2%
g) typu Feta
  • cena – 9,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
h) pleśniowe
  • cena – 20,09 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,2%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,60 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,61 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
 


Tagi:
źródło: