| Autor: redakcja6

Ceny serów w Polsce (27.04-04.05.2014)

W dniach od 17 kwietnia do 4 maja 2014 roku spadły ceny większości gatunków serów w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek zaobserwowano jedynie w przypadku serów typu:podlaski, zamojski, morski, mozzarella, feta, i pleśniowych.

Ceny serów w Polsce (27.04-04.05.2014)
Ceny serów w okresie od 27 kwietnia do 4 maja 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%
b) typu Gouda
  • cena – 14,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,39 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 14,49 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
g) typu Feta
  • cena – 10,34 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
h) pleśniowe
  • cena – 20,24 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,3%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,42 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,61 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

 

Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!