| Autor: redakcja6

Ceny serów w Polsce (28.07-03.08.2014)

W dniach od 28 lipca do 3 sierpnia 2014 odnotowano wzrost cen większości gatunków serów w Polsce w relacji tygodniowej. Natomiast notowania serów: cheddar, ementaler, mozzarella i twarogów spadły.

Ceny serów w Polsce (28.07-03.08.2014)

Ceny serów w Polsce:

Cena sera Edamskiego
  • cena – 13,74 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%
Cena sera Gouda
  • cena – 13,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
Cena sera Cheddar
  • cena – 12,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9%
Cena sera Ementaler
  • cena – 16,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
  • cena – 13,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Cena sera Mozzarella
  • cena – 16,28 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Cena sera Feta
  • cena – 10,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Cena sera pleśniowego
  • cena – 20,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
Cena twarogu min. 40% tł.
  • cena – 9,32 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
  • cena – 7,36 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
 
Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!