Ceny serów w Polsce (29.09-05.10.2014)

W okresie od 29 września do 5 października 2014 roku spadły ceny większości gatunków serów w Polsce w relacji tygodniowej. Wzrost odnotowano jedynie w przypadku sera podlaskiego, zamojskiego i morskiego.

Ceny serów w Polsce (29.09-05.10.2014)

Ceny serów

Cena sera Edamskiego
  • cena – 12,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Cena sera Gouda
  • cena – 12,74 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Cena sera Cheddar
  • cena – 13,54 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 1,0%
Cena sera Ementaler
  • cena – 15,09 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
  • cena – 12,57 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
Cena sera Mozzarella
  • cena – 14,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,8%
Cena sera Feta
  • cena – 10,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
Cena sera pleśniowego
  • cena – 19,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,5%
Cena twarogu min. 40%
  • cena – 9,37 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
  • cena – 6,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%


Tagi:
źródło: