| Autor: mikolaj

Chile otwarte na tłuszcz wieprzowy i wołowy z Polski

Rynek chilijski został otwarty na polski tłuszcz wieprzowy, jadalne skwarki i surowy tłuszcz wołowy.

Chile otwarte na tłuszcz wieprzowy i wołowy z Polski
Główny Lekarz Weterynarii poinformował że Polska znajduje się w gronie ośmiu państw członkowskich UE dopuszczonych do eksportu tłuszczu wieprzowego, jadalnych skwarek i surowego tłuszczu wołowego na rynek Chile.

Rozpoczęcie eksportu możliwe jest po pozytywnym rozpatrzeniu formularza aplikacyjnego zakładu przez chilijskie służby weterynaryjne. Wzór ww. formularza dostępny jest u powiatowego lekarza weterynarii, podobnie jak wzór świadectwa zdrowia dostępny w systemie TRACES.
Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!