Od 2 lutego tego roku produkcja win oficjalnie stanęła w miejscu – nie ma zezwolenia na konserwanty

Kiedy zostaną uchwalone nowe przepisy? Tego nikt do końca nie wie. Z każdym dniem producenci win ponoszą coraz większe straty.

Od 2 lutego tego roku produkcja win oficjalnie stanęła w miejscu – nie ma zezwolenia na konserwanty


Przepisy, które zapewniły by spokojny sen producentom win nadal są przygotowywane. W tym przypadku resort zdrowia nie może wydać pozwolenia na produkcję jakichkolwiek win, które zawierałyby konserwanty.


Niestety producentów obowiązują umowy, z których muszą się wywiązać. Dlatego też część z nich produkuje wino z użyciem nielegalnych składników wiele przy tym ryzykując.

Tagi:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!