Kategorie
Zobacz również tu
-
2025-06-16
-
MRiRW w sprawie aplikacji suszowej
2025-06-16
Poznaj produkty
-
Przyczepy rolnicze NT AGRO OPTI 16 TANDEM
2021-11-30 -
WĄŻ ALI-FLEX Ø25 - METR BIEŻĄCY WIPROL
2016-05-02 -
Zbiornik paliwa 1000ST
2013-11-25 -
Podwójny przenośnik MC 1780 DEWULF
2020-10-06
Panika konsumentów była głównym napędem wzrostu cen cukru?
Według wstępnych wyników badań przeprowadzonych przez ekspertów to panika, która ogarnęła konsumentów, przyczyniła się do ciągłych podwyżek cen cukru.

Zgodnie z raportami sporządzonymi przez Ministerstwo Rolnictwa, średnia cena tony cukru w marcu bieżącego roku wyniosła prawie 4 tysiące złotych i była większa aż o 99,5 procenta wobec analogicznego okresu roku wcześniejszego.
Gwałtowny wzrost przyczynił się do wybuchu masowej histerii, w imię której konsumenci zaczęli masowo wykupywać cukier ze sklepów.
Następstwem zachowania kupujących były ograniczenia w ilości kilogramowej przypadające na jednego klienta jakie sklepy wówczas wprowadziły. Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów postanowił zbadać sprawę dokładnie i ustalić co tak naprawdę spowodowało tak szybki i gwałtowny wzrost cen tego specyfiku.
