| Autor: redakcja6

Konferencja Wojewódzka pt. „Produkcja wołowiny kulinarnej szansą dla Pomorza”

Dnia 14 lutego 2014 roku w sali konferencyjnej im. Lubomira Szopińskiego w Kościerzynie, przy ul. 3 Maja 9, odbędzie się konferencja poświęcona zagadnieniom produkcji wołowiny.

Konferencja Wojewódzka pt. „Produkcja wołowiny kulinarnej szansą dla Pomorza”
Organizatorem konferencji na temat: „Produkcja wołowiny kulinarnej szansą dla Pomorza” jest pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Gdańsku.
 
Spotkanie skierowane jest do producentów mięsa wołowego, w szczególności hodowców bydła mięsnego i ich krzyżówek oraz hodowców produkujących wołowinę na bazie stad mlecznych, a także wszystkich zainteresowanych.
 
Poniżej szczegółowy program konferencji:
 
10:00-10:10 Otwarcie konferencji - Aleksander Mach - Dyrektor PODR w Gdańsku
 
10:10-10:35 Aktualne tendencje w dystrybucji i sprzedaży mięsa w kraju i na świecie - Aleksander Mach - Dyrektor PODR w Gdańsku
 
10:35-11:20 Aktualna sytuacja na rynku bydła mięsnego w Polsce - Paweł Dakowski - Prezes Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego
 
11:20-11:30 Jaka jest perspektywa dla polskiej wołowiny w najbliższych 20-stu latach - Stanisław Skrzypek - Prezes Agraimpex Sp. z o.o.
 
11:30-12:15 Choroby zakaźne najczęściej występujące w stadach bydła, profilaktyka, wykrywanie i leczenie - Roman Jędryczko - Weterynaryjne Laboratorium Diagnostyczne w Gietrzwałdzie
 
12:15-12:30 Oferta Banku BGŻ szyta na miarę potrzeb klientów - Joanna Janiak Wyroślak - Ekspert ds. Agro w Banku BGŻ
 
12:30-13:05 Przerwa na kawę

13:05-13:35 Instrumenty wsparcia rynku mięsa wołowego wysokiej jakości - Leszek Golasiński - Z-ca Dyrektora OT Agencji Rynku Rolnego
 
13:35-14:15 Dobre pastwisko podstawą opłacalności produkcji żywca wołowego - Jerzy Trościanko - DSV Polska
Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!