| Autor: redakcja1

Ceny hurtowe warzyw

Według danych pod koniec lutego, w stosunku do porównywalnego okresu stycznia 2020 r., zmniejszyły się ceny hurtowe większości monitorowanych warzyw.

Ceny hurtowe warzyw
Najbardziej potaniała pietruszka, bo o 14% do 2,39 zł/kg, a także marchew o 13% do 1,12 zł/kg oraz ziemniaki o 12% do 1,38 zł/kg. Mniejszą zniżkę cen odnotowano w przypadku buraków ćwikłowych o 9% do 1,01 zł/kg, selera o 9% do 2,12 zł/kg, pieczarek o 6% do 6,69 zł/kg, kapusty białej o 5% do 0,90 zł/kg oraz cebuli białej o 5% do 1,52 zł/kg.
 
Niemniej jednak w porównaniu z notowaniami sprzed miesiąca podrożały pomidory o 23% do 10,83 zł/kg, sałata o 14% do 3,41 zł za sztukę oraz rzodkiewka o 1% do 1,77 zł za pęczek.


Tagi:
źródło: