| Autor: redakcja1

Ceny warzyw w Polsce (18-25.02.2014)

W dniach od 18 do 25 lutego 2014 roku większość tygodniowych cen warzyw w Polsce pozostała bez zmian. Jedynie w przypadku marchwi odnotowano wzrost, a w odniesieniu do cebuli, buraków czerwonych oraz ziemniaków – spadek.

Ceny warzyw w Polsce (18-25.02.2014)
Cebula w okresie 18-25.02.2014:
-
cena: 1,15 zł/kg
-
w ujęciu tygodniowym spadek cen o 18%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 18%
 
Kapusta biała w okresie 18-25.02.2014:
- cena: 0,61 zł/szt
- w ujęciu tygodniowym – bez zmian
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 2 %
 
Marchew w okresie 18-25.02.2014:
- cena: 0,84 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 3%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 6%
 
Pietruszka w okresie 18-25.02.2014:
- cena: 2,70 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – bez zmian
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 10%
 
Buraki czerwone w okresie 18-25.02.2014:
- cena: 0,90 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 14%
- w zestawieniu miesięcznym –wzrost cen o 13%
 
Pieczarki w okresie 18-25.02.2014:
- cena: 5,50 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym - bez zmian
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 5%
 
Ziemniaki w okresie 18-25.02.2014:
- cena: 0,90 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 5%
w zestawieniu miesięcznym – bez zmian
Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!