Kategorie
Zobacz również tu
-
Pistacjowy zawrót głowy
2025-04-29 -
Ceny skupu mleka w Polsce
2025-04-29 -
Ceny drobiu w Polsce (20.04.2025)
2025-04-29
Poznaj produkty
-
Rozrzutnik obornika RO 6
2014-10-17 -
Agregat podorywkowy AJAX
2014-04-02 -
Komora dystrybucji powietrza
2013-12-31
Certyfikacja wędlin podczas cyklu "Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja" [foto]
Dnia 22 lutego 2013 roku odbyła się VIII edycja Certyfikacji Tradycyjnych Wielkopolskich Wyrobów Wędliniarskich przeprowadzonej w ramach cyklu "Wielkanoc - Mięsne Święta - Polska Tradycja".

Certyfikacja i Konkursy Wędliniarskie zorganizowane zostały przez Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu i poznański Cech Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.
W ramach tego wydarzenia wyłoniono wyroby wędliniarskie o najwyższej jakości, zaprezentowane przez zakłady przetwórcze z całej Polski. Produkty oceniane były przez dwie niezależne komisje. Pierwsza z nich składała się ze specjalistów związanych z produkcją wędlin. Z kolei w skład drugiej wchodzili konsumenci.
Selekcja dokonana została w kilku kategoriach. Brano pod uwagę nie tylko smak produktów wędliniarskich, ale również walory wzrokowe, przekrój wyrobów oraz powiązanie z polską tradycją Wielkiej Nocy. Wyroby poddawano również badaniom fizyko-chemicznym.
Wręczenie Certyfikatów Jakości zaplanowano na 15 marca 2013 roku.
Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z dzisiejszego wydarzenia. Fotografie znajdziecie w galerii poniżej.
