| Autor: redakcja1

Właściwości odżywcze i kulinarne wieprzowiny - konferencja

W dniu 20 sierpnia bieżącego roku w Grudziądzu, w województwie kujawsko-pomorskim rozpoczął się Festiwal Wieprzowiny.

Właściwości odżywcze i kulinarne wieprzowiny - konferencja




Głównym organizatorem tej imprezy jest Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych – Izba Gospodarcza, a współorganizatorami są Miasto Gmina Łasin oraz "PZZ" w Kwidzynie Spółka z o.o.

Z kolei patronat honorowy objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Piotr Całbecki Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego.

Dziś miała miejsce konferencja na temat "Właściwości odżywczych i kulinarnych wieprzowiny". Poruszone były tematy dotyczące walorów mięsa wieprzowego oraz wyjaśniano zagadnienia dotyczące PQS, czyli certyfikacji wieprzowiny o wysokiej jakości. Oczywiście nie zabrakło wykładu o analizie rynku tego gatunku mięsa oraz stosowania dodatków paszowych w celu zwiększenia pogłowia trzody chlewnej.

Już niedługo fotorelacja, na którą serdecznie zapraszamy.


Tagi:
źródło: