| Autor: redakcja3

Laureaci Konkursu "Sposób na sukces" woj. łódzkie

W 2012 roku odbyła się już XII edycja konkursu „Sposób na Sukces”, której finał odbył się w Pałacu Prezydenckim. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom Gospodarzy na łamach Portalu Gospodarz.pl chcemy, z uwzględnieniem podziału administracyjnego Polski, podsumować wszystkie 12 edycji plebiscytu.

Laureaci Konkursu
Inicjatorem konkursu „Sposób na Sukces” jest Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie, wraz z innymi instytucjami. W 2012 roku patronat honorowy nad konkursem sprawował Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Bronisław Komorowski. Z kolei Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi od pierwszej edycji tego wydarzenia corocznie obejmuje je swoją opieką.

Warto w tym miejscu podkreślić, iż wśród patronów medialnych regularnie w ostatnich latach znajduje się Twój Portal Rolniczy Gospodarz.pl

Celem konkursu „Sposób na Sukces” jest promowanie rozwoju przedsiębiorczości, a w szczególności tworzenie nowych miejsc pracy na obszarach wiejskich i w miastach, mających do 20 tysięcy mieszkańców. Równie ważnym elementem konkursu jest także aktywizacja gospodarcza społeczeństwa wiejskiego, a także wymiana doświadczeń i współpraca między jego uczestnikami w zakresie pozyskiwania dotacji unijnych, promowania przedsięwzięć realizowanych w ramach PROW.

Zapraszamy do zapoznania się z laureatami wszystkich 12 edycji konkursu "Sposób na sukces" w województwie łódzkim.

Laureaci XII Edycji Konkursu "Sposób Na Sukces"

Zakład Przetwórstwa Mięsnego

Grzegorz Nowakowski

26-332 Sławno
Dąbrowa 6
pow. opoczyński
woj. łódzkie

 
„Budowa biologiczno-mechanicznej oczyszczalni ścieków wraz z rozbudową Zakładu i modernizacja parku maszynowego" to temat zgłoszonego i nagrodzonego przedsięwzięcia. Zakład (firma rodzinna) rozpoczął działalność w 1994 r. Zakład prowadzi 24 sklepy firmowe. W 2004 r. powstał nowoczesny obiekt produkcyjny spełniający normy UE. Firma współpracuje z wieloma kontrahentami. Produkcja wędlin oparta jest na tradycyjnej technologii, a surowce pozyskiwane są z małych gospodarstw rolnych specjalizujących się w produkcji zdrowej żywności. W ofercie znajduje się ok. 65 rodzajów mięs i ponad 165 kiełbas, wędlin i wędzonek. Zakład wdrożył system HACCP. W 2010 została oddana do użytku nowoczesna mechaniczno-biologiczna oczyszczalnia ścieków, finansowana ze środków PROW 2007-2013, kredytu inwestycyjnego oraz środków własnych.

Czytaj dalej na następnej stronie...



Tagi:
źródło: