Kategorie
Zobacz również tu
-
5 tys. zł do buhaja
2025-06-11 -
Ocena wielkości strat w uprawach ozimych
2025-06-11 -
Rynek zbóż w Polsce (25.05.2025)
2025-06-11
Poznaj produkty
-
Poidło PPZ
2014-01-10 -
Silosy spedycyjne
2021-11-23 -
Pług zagonowy zawieszany ÖVERUM CT-F
2013-03-21 -
Ładowarki STRIEGEL model 500DY/A
2014-07-14
Wyniki XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
14 lipca w Zamościu odbyła się XIII edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Poniżej publikujemy wyniki.

Organizatorzy:
- marszałek Krzysztof Hetman
- prezydent Marcin Zamoyski
- Departament Rolnictwa i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego w Lublinie
- Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
NAGRODY INDYWIDUALNE:
Nagroda Posła do Parlamentu Europejskiego Arkadiusza Bratkowskiego za „najciekawszy produkt z Zamojszczyzny”:
Dorota Czernoba
Dąbrowa
gmina Krynice
Szynka gospodarza
Nagroda marszałka województwa lubelskiego Krzysztofa Hetmana za „oryginalny produkt”:
Tomasz Kostrubiec „Olejarnia świąteczna”
Ruszów
gmina Łabunie
Olej z rydzyka
Nagroda dyrektora Departamentu Rolnictwa i Środowiska za „najsmaczniejszy produkt”:
Zakład Leczniczy „Uzdrowisko Nałęczów” SA
Pasztet „Baba”
Pierożki jabłkowe
Nagroda prezydenta Zamościa za „produkt z Roztocza”:
Andrzej Kudlicki
Trzepieciny
gmina Adamów
Sosnówka roztoczańska
Nagrody - grupa „PRODUKTY REGIONALNE”:
(uwaga techniczna - w tej grupie w poszczególnych kategoriach i podkategoriach zgodnie z regulaminem przyznawane jest TYLKO pierwsze miejsce oraz nominacje do tytułu „Perła”)
I kategoria: ZWIERZĘCE
1. podkategoria „przetwory mięsne”:
Ewa Drozd
Z.P.Ż. KEDAM
Glinny Stok
gmina Siemień
Pasztet z gęsiej wątróbki luksusowy
Czytaj dalej na następnej stronie...
