| Autor: redakcja1

Spadek cen cukru białego i cukru surowego na światowych giełdach (luty 2013)

Na początku lutego 2013 roku nastąpiły dalsze spadki cen cukru surowego oraz cukru białego, co wynika z poprawy zaopatrzenia w ten surowiec.

Spadek cen cukru białego i cukru surowego na światowych giełdach (luty 2013)
Spora nadprodukcja cukru bezpośrednio wpływa na jego cenę. Jak można zauważyć w kolejnym zestawieniu produkcja cukru przewyższa zapotrzebowanie na ten produkt.

Cena cukru surowego w Nowym Jorku:
  • aktualna cena - 401 USD/t
  • zestawienie tygodniowe – spadek o 3%
  • ujęcie miesięczne – spadek o 3%
  • relacja roczna – spadek o 26%
Cena cukru białego w Londynie:
  • aktualna cena - 492,7 USD/t
  • zestawienie tygodniowe – spadek o 1%
  • ujęcie miesięczne – spadek o 3%
  • relacja roczna – spadek o 24%


Tagi:
źródło: