| Autor: redakcja6

Ceny serów w Polsce (08-14.04.2013)

W okresie od 8 do 14 kwietnia 2013 roku wzrosły ceny większości serów na rynku polskim. Nieznaczne spadki zaobserwowano jedynie w przypadku serów typu feta, edamski i twarogu

Ceny serów w Polsce (08-14.04.2013)
Ceny serów w okresie od 8 do 14 kwietnia 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 13,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
b) typu Gouda
  • cena – 13,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym  wzrost o 0,8%
c) typu Cheddar
  • cena – 13,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
d) typu Ementaler
  • cena – 14,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,03 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
g) typu Feta
  • cena – 10,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
h) pleśniowe
  • cena – 20,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
j) serek wiejski min. 40% tł.6,86 zł/kg
  • cena – 6,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%

 



Tagi:
źródło: