Kategorie
Zobacz również tu
-
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30 -
Użytkowanie gruntów rolnych
2024-04-30 -
Powierzchnia obszarów wiejskich
2024-04-30
Poznaj produkty
-
GŁĘBOSZ KRET
2014-11-07 -
Łańcuchy dla bydła
2019-09-02 -
Licznik do benzyny ER 88 E
2013-12-12 -
Opryskiwacz Booster Reset-P Caffini
2020-08-05 -
KOSIARKI KB Ciężka SAMASZ
2020-09-17 -
Wały do pługów Terra I Wał wahadłowy EXPOM
2016-04-28
Rosja samowystarczalna w produkcji drobiu?
Zdaniem rosyjskich służb statystycznych do końca 2013 roku Rosja będzie w stanie zaspokoić krajowe zapotrzebowanie na drób z własnej produkcji w 96% - poinformowała FAMMU/FAPA.
Według rosyjskich służb weterynaryjnych, w ciągu pierwszych dziewięciu miesięcy bieżącego roku produkcja drobiu w Rosji wyniosła o 3,7 mln ton i była o 213,2 tys. wyższa niż w tym samym czasie roku poprzednieg, czyli o o 6,1%.
Ze wstępnych danych wynika, że do końca 2013 roku wytworzonych zostanie 4,9 mln ton drobiu – o 6% więcej niż w roku ubiegłym.
Regionami o najwyższym poziomie produkcji w ciągu trzech kwaratłów bieżącego roku były obwody: biełgorodzki, leningradzki, woroneski, rostowski, czelabiński, nowogrodzki, Kraje Krasnodarski i Stawropolski oraz Republika Tatarstanu.
Obecnie w Rosji spożycie mięsa kształtuje się na poziomie średnio 26 kg mięsa drobiowego rocznie. Zdaniem ekspertów, w ciągu najbliższych 5-6 lat poziom konsumpcji wzrośnie do 30 kg.