Kategorie
Zobacz również tu
-
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30 -
Użytkowanie gruntów rolnych
2024-04-30 -
Powierzchnia obszarów wiejskich
2024-04-30
Poznaj produkty
-
WIERTŁO seria 200
2012-01-05 -
Owijarka do bel G5010 GOWEIL
2020-07-24 -
Grzejnik olejowy SANICO OR 121-11
2011-05-11 -
URZĄDZENIA DO SKRAWANIA I OSADZANIA KOŃCÓWEK
2016-04-29 -
Suszarnia stacjonarna RT
2011-01-10
2014-12-01
| Autor: redakcja1
Spadek importu mięsa owczego i koziego do UE (I-IX 2014)
W okresie od stycznia do końca września 2014 r. import mięsa owczego i koziego, w tym również żywca do krajów Unii Europejskiej zmalał o 3,3% do 166,2 tys. ton – podaje FAMMU/FAPA.
Import mięsa owczego i koziego
Tradycyjnie największy, bo 83,6% udział w handlu tym towarem ze Wspólnotą miała Nowa Zelandia w ilości 138,9 tys. Dostawy tych towarów z Nowej Zelandii zmniejszyły się jednak w odniesieniu do tego samego czasu 2013 r. o 6,4%.
Większe ilości mięsa owczego i koziego zakupiono także z Australii - 16,3 tys. ton, wzrost o 20,5% wobec do 2013 r., Chile - 3,4 tys. ton, czyli mniej o 1,6%, Urugwaju - 2,3 tys. ton, tj. zwyżka o 28,1%, byłej Jugosłowiańskiej Republiki Macedonii - 2,3 tys. ton, spadek o 8,3% oraz z Argentyny 1,5 tys. ton, wzrost o 64,7%.
źródło: Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA na podst.: Komisja Europejska foto:
sxc.hu