| Autor: redakcja1

Znakowanie mięsa w sprzedaży detalicznej

W dniu 30 września 2020 r. weszło w życie rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmieniające rozporządzenie w obrębie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych.

Znakowanie mięsa w sprzedaży detalicznej
Nowelizacja odnośnie mięsa świeżego, schłodzonego i zamrożonego ze świń, kóz, owiec i drobiu i zakłada wprowadzenie na etapie sprzedaży detalicznej wymogu zamieszczania, oprócz informacji słownej o państwie pochodzenia, również grafiki przedstawiającej flagę państwa pochodzenia.
 
Wyjątek stanowi mięso, do oznakowania którego użyto znaku graficznego zawierającego informację „Produkt polski”.


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!