Ceny przetworów mlecznych w Polsce (19.03.2023)

W dniach od 12 do 19 marca bieżącego roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen przetworów mleczarskich w skali tygodnia. Jedynie cena jogurtu naturalnego zmalała, a cena śmietany i śmietanki pozostała niezmienna.

Ceny przetworów mlecznych w Polsce (19.03.2023)

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • Cena – 3,25 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 0,3%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 3,22 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 2,4%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 6,95 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym - spadek o 0,3%

Ceny kefiru:

  • cena – 4,18 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym - wzrost 0,6%

Ceny śmietany i śmietanki:

  • cena – 10,77 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

Ceny masła:

  • cena – 23,39 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%

Cena serwatki w proszku:

  • cena – 4,28 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym  wzrost 1,0%


 



Tagi:
źródło: