| Autor: redakcja1

Ceny serów w Polsce (13-19.04.2015)

W okresie od 13 do 19 kwietnia 2015 roku odnotowano wzrost większości cen serów w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena sera Cheddar, Ementaler, Podlaskiego, Zamojskiego i Morskiego spadła, a cena serka wiejskiego pozostała niezmienna.

Ceny serów w Polsce (13-19.04.2015)

Ceny serów w Polsce


Cena sera Edamskiego

  • cena – 11,52 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Cena sera Gouda

  • cena – 11,45 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Cena sera Cheddar

  • cena – 11,09 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

Cena sera Ementaler

  • cena – 13,36 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,5%

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego

  • cena – 11,19 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%

Cena sera Mozzarella

  • cena – 13,34 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%

Cena sera Feta

  • cena – 10,09 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%

Cena sera pleśniowego

  • cena – 19,66 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,6%

Cena twarogu min. 40%

  • cena – 9,37 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.

  • cena – 6,79 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

 

Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!