| Autor: redakcja1

Ceny serów w Polsce (18-24.08.2014)

W dniach od 18 do 24 sierpnia 2014 roku spadły ceny serów w Polsce wobec poprzedniego tygodnia. Wzrost odnotowano jedynie w przypadku serów: cheddar, edamskiego, pleśniowych i twarogów.

Ceny serów w Polsce (18-24.08.2014)

Ceny serów

 
Cena sera Edamskiego
  • cena – 13,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Cena sera Gouda
  • cena – 13,56 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Cena sera Cheddar
  • cena – 13,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,2%
Cena sera Ementaler
  • cena – 15,87 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
  • cena – 13,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Cena sera Mozzarella
  • cena – 15,60 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Cena sera Feta
  • cena – 10,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Cena sera pleśniowego
  • cena – 20,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,4%
Cena twarogu min. 40% tł.
  • cena – 9,52 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
  • cena – 7,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!