Ceny serów w Polsce (20-26.10.2014)

W okresie od 20 do 26 października 2014 roku wzrosły ceny większości gatunków serów w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek odnotowano jedynie w przypadku sera Cheddar, Feta i twarogu.

Ceny serów w Polsce (20-26.10.2014)

Ceny serów

 
Cena sera Edamskiego
  • cena – 13,24 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%
Cena sera Gouda
  • cena – 12,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
Cena sera Cheddar
  • cena – 13,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym  spadek o 0,4%
Cena sera Ementaler
  • cena – 15,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
  • cena – 12,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
Cena sera Mozzarella
  • cena – 14,70 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
Cena sera Feta
  • cena – 10,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Cena sera pleśniowego
  • cena – 20,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%
Cena twarogu min. 40%
  • cena – 9,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
  • cena – 7,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,7%


Tagi:
źródło: