| Autor: redakcja1

Ceny serów w Polsce (26.01-01.02.2015)

W okresie od 26 stycznia do 1 lutego 2015 roku odnotowano wzrost cen serów w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena sera Edamskiego, Mozzarella, Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego i twarogu spadła.

Ceny serów w Polsce (26.01-01.02.2015)

Ceny serów w Polsce


Cena sera Edamskiego

  • cena – 11,62 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%

Cena sera Gouda

  • cena – 11,94 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%

Cena sera Cheddar

  • cena – 11,07 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%

Cena sera Ementaler

  • cena – 14,64 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego

  • cena – 11,53 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

Cena sera Mozzarella

  • cena – 13,58 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,9%

Cena sera Feta

  • cena – 10,23 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%

Cena sera pleśniowego

  • cena – 19,47 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%

Cena twarogu min. 40%

  • cena – 9,28 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.

  • cena – 6,99 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%



Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!