Wyniki Certyfikacji Tradycyjnych Wielkopolskich Wyrobów Wędliniarskich 2013

15 marca 2013 roku poznaliśmy wyniki tegorocznej Certyfikacji Jakości Tradycyjnych Wielkopolskich Wędlin. Uroczyste wręczenie certyfikatów odbyło się w czasie Gali V Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Rzeźników i Wędliniarzy RP. Poniżej zamieszczamy protokół z certyfikacji.

Wyniki Certyfikacji Tradycyjnych Wielkopolskich Wyrobów Wędliniarskich 2013



W dniu 22 lutego 2013 r, przeprowadzona została ocena wędlin, której celem było przyznanie CERTYFIKATÓW JAKOŚCI  na  Wielkopolskie Tradycyjne Wyroby Mięsne. Certyfikaty przyznawała Kapituła, której przewodniczyli:
  1. prof. dr hab. Włodzimierz Dolata,  Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Instytut Technologii Mięsa - Przewodniczący Kapituły
  2. inż. Jacek Marcinkowski, Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu - V-ce Przewodniczący Kapituły
  3. mgr inż. Celina Nierodkiewicz, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP - V-ce Przewodnicząca Kapituły
Wyroby oceniane były przez Komisję Technologiczną w składzie:
  1. Aleksander Tecław, Prezes Zarządu Wielkopolskiego Cechu Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy w Poznaniu
  2. Jarosław Kujawa, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  3. Ks. Tadeusz Magas, Kapelan Rzeźników i Wędliniarzy
  4. prof. dr hab. Jan Pyrcz, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  5. dr hab. Bożena Danyluk, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  6. dr inż. Jerzy Mróz, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  7. dr inż. Ryszard Kowalski, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  8. dr inż. Agnieszka Bilska, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  9. dr  inż.  Mirosława  Krzywdzińska-Bartkowiak,   Uniwersytet  Przyrodniczy w Poznaniu
  10. Wojciech Kurpisz, Chata Polska S.A.
  11. mgr Waldemar Jaworski,  Instytut Przemysłu  Mięsnego i Tłuszczowego w Poznaniu
  12. Roman Markowski, Wielkopolski Cech  Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy w Poznaniu
  13. Hieronim Jurga, ABC Kuchni, Prezes Zarządu
  14. Leszek Gryka, Studio Kulinarne GALES
  15. dr inż.  Michał  Piątek,   Uniwersytet  Przyrodniczy w  Poznaniu - Sekretarz Kapituły
  16. dr inż. Agnieszka Frala, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu - Sekretarz Kapituły
oraz Komisję Konsumencką, w skład której weszli:
  1. Przemysław Pacia - V-ce Wojewoda Wielkopolski, Urząd  Wojewódzki  w Poznaniu
  2. Tomasz Kayser - l-wszy Zastępca Prezydenta Miasta Poznania, Urząd Miasta Poznania
  3. Katarzyna  Parysek - Zastępca   Dyrektora  Biura  Prezydenta,   Urząd   Miasta Poznania
  4. Joanna Jajus - Dyrektor Wydziału Działalności Gospodarczej i Rolnictwa Urzędu Miasta Poznania
  5. Kazimierz Śliwiński - V-ce Dyrektor Wydziału Działalności Gospodarczej Urzędu Miasta Poznania
  6. Janusz Rodziewicz - Prezes Zarządu Głównego Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP
  7. Stefan Pielech - Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
  8. Jerzy Głowacki - Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
  9. Barbara Surma - Członek Zarządu Wielkopolskiej Izby Gastronomii
  10. Ryszard Ciesielski - Prezes Wielkopolskiego Instytutu Jakości
  11. Ireneusz Kozecki- Dyrektor Wielkopolskiej Izby Rolniczej
  12. Bogdan Fleming-V-ce dyrektor Wielkopolskiej Izby Rolniczej
  13. Tomasz Wika - Dyrektor Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu
  14. Filip Bittner - Dyrektor Grupy Produktów, Międzynarodowe Targi Poznańskie
  15. Piotr Wroński - szef protokołu Międzynarodowych Targów Poznańskich
  16. Ireneusz Sobiak - Powiatowy Lekarz Weterynarii, Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Poznaniu
  17. Bartłomiej Raj - Zastępca Wojewódzkiego Lekarza Weterynarii, Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Poznaniu
  18. Piotr Zerbe - Komendant Wielkopolskiej Wojewódzkiej Komendy OHP
  19. Lesław Wiatrowski - Prezes Zarządu Wielkopolskiego Zrzeszenia Handlu i Usług
  20. Grzegorz   Owczarzak   -   Dyrektor  Zespołu   Szkół   Budowlano-Drzewnych   w Poznaniu
  21. Bożena Skarżyńska - Redaktor Naczelna Bilansu Dodatniego, SRW RP
  22. Andrzej Błaszczak - Radio Emaus
  23. Zygmunt Tomkowiak - Forum Wielkopolski
  24. Marek Gąsiorowski - Slow Food Wielkopolska
Czytaj dalej na następnej stronie...


Tagi:
źródło: