Monitor fraz

Zapamiętaj mnie    Przypomnij hasło

Partner portalu




Spotkanie w ramach kampanii „Trzy znaki smaku”

Dodano:

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


W dniu 30 stycznia 2014 r. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Agencja Rynku Rolnego...

W dniu 30 stycznia 2014 r. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Agencja Rynku Rolnego zorganizowały spotkanie z przedstawicielami prasy, radia i telewizji. Dotyczyło ono prowadzonej przez ARR kampanii informacyjnej ”Trzy znaki smaku” promującej europejski system ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych.


Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości raz w tygodniu na e-mail!

Akceptuję regulamin portalu






Ze strony organizatorów w spotkaniu uczestniczyli: Zastępca Prezesa Agencji Rynku Rolnego – Lucjan Zwolak, Dyrektor Biura Promocji ARR – Piotr Kondraciuk oraz Zastępca Dyrektora Departamentu Promocji i Komunikacji w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Dariusz Goszczyński.

Spotkanie miało przybliżyć dziennikarzom europejski system ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych, pokazać korzyści płynące z uczestnictwa w tym systemie oraz zaprezentować polskie produkty już w nim funkcjonujące.

Tematykę europejskiego systemu ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych, cele kampanii „Trzy znaki smaku” oraz działania podejmowane w jej ramach, a skierowane do różnych grup docelowych przedstawił Piotr Kondraciuk - Dyrektor Biura Promocji Żywności w Agencji Rynku Rolnego.

Prowadzący spotkanie Grzegorz Łapanowski (twarz kampanii) oraz Monika Kucia umożliwili dziennikarzom nawiązanie bezpośrednich kontaktów z certyfikowanymi producentami oraz poznanie ich produktów m.in. suski sechlońskiej, kołocza śląskiego, jabłek łąckich, miodu pitnego trójniak, miodu kurpiowskiego, sera korycińskiego swojskiego oraz fasoli wrzawskiej. Barwnie przedstawiono też, przed degustacją, zwyczaje ich serwowania.

Uczestnicy spotkania mieli sposobność skosztowania certyfikowanych produktów z europejskimi oznaczeniami, a także potraw przygotowanych z polskich produktów  oznaczonych Chronioną Nazwą Pochodzenia, Chronionym Oznaczeniem Geograficznym oraz Gwarantowaną Tradycyjną Specjalnością.

Podczas spotkania dziennikarze losowali udział w ekskluzywnych warsztatach kulinarnych prowadzonych przez znanego i cenionego szefa kuchni - Panią Agatę Wojdę.

Google+


źródło:





Nie ma żadnych komentarzy! Możesz być pierwszą osobą, która skomentuje tę wiadomość.
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się i bierz aktywny udział w życiu serwisu.
Skomentuj

Czy artykuł był pomocny? +0 pkt. razem głosów: 0





Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Gospodarz.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Dodając komentarz akceptujesz regulamin serwisu.






Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2014r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl