Kategorie
Zobacz również tu
-
2025-06-16
-
MRiRW w sprawie aplikacji suszowej
2025-06-16
Poznaj produkty
-
Okna Inwentarskie stałe z szybą 110x40 cm
2012-03-26 -
Bramka przenośna z drzwiami 25-300158D
2015-03-30 -
Stojak zon4 Remsz
2020-08-03 -
BELARUS 1221
2011-01-04 -
Madeleine
2012-02-03 -
Zestaw do AdBlue DRUM
2016-04-14
Przed majowym weekendem wzrośnie sprzedaż mięsa wieprzowego
Handel mięsem przed świętami odnotował zadowalająco dobre zyski. Przed majówką przewiduje się kolejne wzmożone zainteresowanie wieprzowiną. Nadchodzące dni przeminą na ekspresowych realizacjach zamówień, aby zdążyć przed długim weekendem.

Handlowcy
przyznają, że bardzo liczą na wzrost kupna mięsa na majowy
weekend. Zdają sobie sprawę z tego, że później zainteresowanie
znacznie spadnie, a okres komunii nie jest już czasem sprzyjającym
sprzedaży mięsa.
Sami
przetwórcy poddają się sezonowym trendom i szukają skórek,
tłuszczy i podgardla, które są niezbędne do produkcji kiełka,
które konsumenci tak chętnie kupują na grilla. Niestety w obecnym
czasie, ze względu na częściowe rozbiory są to właściwie
surowce niedostępne.
Jednakże
największą sławą cieszy się świeże mięso. Z kolei mrożone
może liczyć na zakup tylko wtedy, jeżeli jego stawki zostaną
odpowiednio obniżone. Na razie nie zapowiada się jednak na obniżki.
Niemniej jednak pierwszych można spodziewać się dopiero za
tydzień.
Wśród najczęściej kupowanych można znaleźć karkówkę, której cena waha się stopniowo między 12,00-12,20 złotego za kilogram, łopatkę po 8,40- 8,60 złotego za kilogram, schab po 13,40-14,20 złotego za kilogram oraz szynkę po 10,00-11,00 złotych za kilogram.
