| Autor: kkj6

Sytuacja przetworów z mięsa wieprzowego w dalszym ciągu jest niepokojąca

Wszystko jest gotowe do sprzedaży. Towar dobrej jakości w niskiej cenie. Niemniej jednak, na rynku brakuje chętnych do zakupów.

Sytuacja przetworów z mięsa wieprzowego w dalszym ciągu jest niepokojąca

Rolnicy po prostu tracą już wiarę w lepsze jutro. No cóż, polscy rolnicy hodują tuczniki wysokiej jakości, ale niestety chętnych na ich zakup brakuje. Niestety klienci wystraszyli się dioksyn i teraz popytu brak. Dlatego też, na razie rolnicy czekają na możliwość karmienia trzody chlewnej mączkami mięsno–kostnymi, które zmniejszą koszt produkcji nawet o kilkanaście procent.

Tagi:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!