| Autor: kkj6

W tym tygodniu odnotowano pierwsze wzrosty cen

Ceny wzrosły dzięki dopłatom do przechowywania mięsa wieprzowego.

W tym tygodniu odnotowano pierwsze wzrosty cen
 
Skutki afery dioksynowej w Niemczech polscy rolnicy odczuli bardzo mocno. Ceny wieprzowiny gwałtownie spadły, ale i to nie przyniosło większej sprzedaży.
 
Zakłady wolały importować mięso z Niemiec, bo ceny które oferowali nasi zachodni sąsiedzi były nie do odrzucenia. W bardzo krótkim czasie półtusze zdrożały od 0,5-1 złotego na kilogramie.
 
Ograniczona ilość towaru też nie jest bez znaczenia. Teraz hodowcy będą liczyć na to, że sytuacja z tygodnia na tydzień będzie się polepszać, bo straty są duże a czasu na ich odrobienie potrzeba bardzo dużo.
Tagi:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!