| Autor: redakcja1

Ceny warzyw i pieczarek w Polsce (20.11.2016)

W dniu 20 listopada 2016 roku ceny warzyw w Polsce w większości zmalały. Natomiast cena cebuli i pomidorów wzrosła, a cena kapusty oraz buraków pozostała niezmienna.

Ceny warzyw i pieczarek w Polsce (20.11.2016)

Ceny warzyw

Cena cebuli:
- cena: 0,38 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 1%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 15%
 

Cena kapusty młodej/szt.:
- cena: 0,60 zł/szt.
- w ujęciu tygodniowym – bez zmian
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 8%

Cena marchwi:
- cena: 0,51 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 6%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 13%

Cena pietruszki:
- cena: 1,14 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 6%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 9%

Cena buraków czerwonych:
- cena: 0,45 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – bez zmian
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 6%
 

Cena rzodkiewki/pęczek:
- cena: 1,05 zł/pęczek
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 3%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 10%
 

Cena pieczarek:
- cena: 4,90 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 1%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 11%

Cena ogórków szklarniowych:
- cena: 5,40 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 5%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 8%
 

Cena pomidorów szklarniowych:
- cena: 4,20 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 25%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 7%
 

Cena ziemniaków:
- cena: 0,34 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym - spadek cen o 4%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 10%



Tagi:
źródło: