Kategorie
Zobacz również tu
-
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30 -
Użytkowanie gruntów rolnych
2024-04-30 -
Powierzchnia obszarów wiejskich
2024-04-30
Poznaj produkty
-
Waga inwentarzowa
2022-08-10 -
FASTER (Adiuwant)
2012-01-17 -
Rozsiewacze Nawozów Lejkowy Z Turbiną 500 L
2013-12-03 -
McHale 991BE – Owijarki do bel okrągłych
2016-05-06
Piknik Mięsny w Ogrodach Sejmowych
15 września 2011r. w restauracji Sejmowej odbył się Piknik Mięsny. Impreza zorganizowana została przez Krajowa Radę Izb Rolniczych, Wielkopolską Izbę Rolniczą oraz Agencję Rynku Rolnego w ramach realizacji projektu finansowanego z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
Goście pikniku częstowano potrawami przygotowanymi z wieprzowiny. Były golonki, grillowane
karkówki, kiełbasy i kaszanki oraz różnego rodzaju wędliny. Wśród odwiedzających piknik rozdano
broszury informacyjne zatytułowane "Polskie Smaki czyli wszystko co warto wiedzieć o wieprzowinie",
które są cennym źródłem wiedzy o tym jak przygotować wieprzowinę by była smaczna i zdrowa.
Piknik poprzedziła konferencja prasowa pt. "Polska, zdrowa, smaczna wieprzowina" z udziałem
Posła i zarazem Prezesa Wielkopolskiej Izby Rolniczej Piotra Walkowskiego, wiceprezesa Krajowej
Rady Izb Rolniczych Marka Borowskiego oraz wiceprzewodniczącego Funduszu Mięsa Wieprzowego
Andrzeja Frąckowiaka - Delegata Wielkopolskiej Izby Rolniczej do Krajowej Rady Izb Rolniczych.