Kategorie
Zobacz również tu
-
2025-06-16
-
MRiRW w sprawie aplikacji suszowej
2025-06-16
Poznaj produkty
-
Probiotyki dla roślin - Bokashi ProBiotics™
2014-02-13 -
KOSIARKI PIKO SAMASZ
2020-09-17 -
Agregat Uprawowy 2,5 M
2014-01-05 -
Zestaw ST
2013-12-13 -
Siłownik gazowy na tylną szybę do CASE IH
2011-12-13 -
Miotacz gnojowicy
2011-05-25
2011-04-07
| Autor: kkj6
Niemcy – Wzrost produkcji mięsa już piąty rok z rzędu
Jak wykazują dane, wytwórczość mięsa i drobiu w Niemczech przekroczyła rekordową granicę 8 mln ton. To już 5 lat jak trwa tendencja wzrostowa. Tym razem osiągnęła poziom 3,9 procenta w stosunku do 2009 roku.

Największy
wzrost odnotowano w branży trzody chlewnej, gdyż produkcja mięsa
wieprzowego wyniosła 5,4 mln i wzrosła o blisko 3,8 procenta w
stosunku do roku 2009.
Również w wytwórczości mięsa wołowego zanotowano informację o zwiększającej się masie bydła rzeźnego, ale sama ilość ubijanych zwierząt lekko się zmniejszyła.
Niemniej jednak poprzez zwiększenie wagi bydła rzeźnego został utrzymany niewielka zwyżka produkcji mięsa wołowego, które oscylowało na poziomie 1,3 mln ton pod koniec zeszłego roku.
