Partner serwisu Bydło i mleko
Kategorie
Zobacz również tu
-
Ocena użytkowości bydła
2025-05-02
Poznaj produkty
-
Opryskiwacz sadowniczy DSO/T 1500
2013-04-02 -
Wały uprawowe Tytan 600 EXPOM
2016-04-28 -
WĄŻ ALI-FLEX Ø40 - METR BIEŻĄCY WIPROL
2016-05-02 -
Hale łukowe SKAVSKA
2020-06-15 -
System kontrolno-pomiarowy PetroManager MP
2012-09-11
Ceny zbytu polskich przetworów mleczarskich rosną
Po spadkach, które zostały odnotowane w październiku oraz listopadzie zeszłego roku wraz z początkiem grudnia 2010 roku w branży mleczarskiej widać utrzymującą się tendencję wzrostową cen zbytu artykułów mleczarskich.

W poprzednim miesiącu średnia cena sprzedaży przetworów mleczarskich wzrosła o blisko 3 procent. Z kolei w miesięcznej relacji oscylowała na poziomie niespełna 6 procent większym niż w tym samym okresie roku 2009.
Natomiast w przypadku dojrzewających serów, a także twarogów początek tego roku przyniósł kolejne podwyżki. Również odtłuszczone mleko w proszku mocno podrożało, bo w relacji tygodniowej aż o ponad 3 procent.
Niemniej jednak masło w blokach oraz konfekcjonowane, a także śmietana, jogurty oraz mleko spożywcze pasteryzowane potaniały.
