Monitor fraz

Zapamiętaj mnie    Przypomnij hasło

Partner portalu




Realizacja kwoty hiltońskiej w sezonie 2013/2014

Dodano:

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


W sezonie 2013/2014 w ramach tzw. kwoty hiltońskiej na dostawy wysokiej jakości wołowiny do...

W sezonie 2013/2014 w ramach tzw. kwoty hiltońskiej na dostawy wysokiej jakości wołowiny do Unii, dostarczono do Wspólnoty łącznie 42,893 tys. ton wołowiny, a więc 63,8% całego kontyngentu – podaje FAMMU/FAPA.


Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości raz w tygodniu na e-mail!

Akceptuję regulamin portalu






W całym sezonie 2012/2013 wolumen ten zrealizowano w 62,1% - 41,757 tys. ton, tym samym kolejny raz nie został on wypełniony przez eksporterów w całości. Jednakże realizacja kwoty w sezonie 2012/2013 była o 8% większa w odniesieniu do sezonu 2011/2012.
 
Wykorzystanie kontyngentu przez Argentyńczyków ukształtowało się w granicy 78,9%, podczas gdy w całym sezonie 2012/13 wyniosło 81,1%. Nowa Zelandia oraz Urugwaj wykorzystały swoje wolumeny na poziomie odpowiednio 100% w stosunku do 98,6% w całym poprzednim sezonie oraz 99,7% wobec 99,8% z zeszłego sezonu.
 
Dla porównania Stany Zjednoczone oraz Kanada zrealizowały wspólnie swój kontyngent tylko w 3,8%, a wiec tyle samo co w całym sezonie 2012/2013. Ponadto w obecnym sezonie Australia zrealizowała swój kontyngent w 99,8% w odniesieniu do 90% realizacji w całym poprzednim sezonie.

Google+


źródło:





Nie ma żadnych komentarzy! Możesz być pierwszą osobą, która skomentuje tę wiadomość.
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się i bierz aktywny udział w życiu serwisu.
Skomentuj

Czy artykuł był pomocny? +0 pkt. razem głosów: 0





Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Gospodarz.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Dodając komentarz akceptujesz regulamin serwisu.






Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2014r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl