Monitor fraz

Zapamiętaj mnie    Przypomnij hasło

Partner portalu




Realizacje kwoty hiltońskiej w UE w sezonie 2013/2014

Dodano:

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


W Ramach tzw. kwoty hiltońskiej dotyczącej dostaw wysokiej jakości wołowiny do krajów Unii...

W Ramach tzw. kwoty hiltońskiej dotyczącej dostaw wysokiej jakości wołowiny do krajów Unii Europejskiej w bieżącym sezonie sprowadzono łącznie 32794 tony wołowiny, czyli 48,8% całego kontyngentu – poinformowała FAMMU/FAPA


Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości raz w tygodniu na e-mail!

Akceptuję regulamin portalu






Na uwagę zasługuje jednak fakt, że po raz kolejny kontyngent nie został wypełniony przez ekspertów w całości, niemniej realizacja była o 8% wyższa w porównaniu z poprzednim sezonem.
 
Obecne wykorzystanie kontyngentów ze strony Argentyny ukształtowało się na poziomie 59,6%, podczas gdy w całym sezonie 2012/2013 wyniosło ono 81,1%.
 
Do połowy maja w mniejszym stopniu swoje kontyngenty wykorzystały także: Nowa Zelandia oraz Urugwaj, bo na poziomie 76,4% i 67,8% odpowiednio (poprzednio było to: 98,6% oraz 99,8% odpowiednio).
 
Dla porównania Stany Zjednoczone i Kanada zrealizowały wspólnie swój kontyngent tylko w 3,8%, czyli na takim samym poziomie co w poprzednim okresie.
 
Jednocześnie zrealizowany został kontyngent w 79% w Australii wobec 90% realizacji w całym poprzednim sezonie.

Google+


źródło:





Nie ma żadnych komentarzy! Możesz być pierwszą osobą, która skomentuje tę wiadomość.
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się i bierz aktywny udział w życiu serwisu.
Skomentuj

Czy artykuł był pomocny? +0 pkt. razem głosów: 0





Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Gospodarz.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Dodając komentarz akceptujesz regulamin serwisu.






Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2014r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl