| Autor: redakcja6

W 2013 roku Niemcy zwiększyły produkcję drobiu

Ze wstępnych danych niemieckiego urzędu statystycznego wynika, że w 2013 roku produkcja mięsa drobiu w Niemczech wyniosła 1,456 mln ton i była o 2% wyższa niż w 2012 roku – podała FAMMU/FAPA.

W 2013 roku Niemcy zwiększyły produkcję drobiu
Produkcja mięsa kurcząt brojlerów wzrosła o 5,4% do 910,2 tys. ton, natomiast indyków i kaczek obniżyła się odpowiednio o 1,3% do 458,1 tys. ton i o 22,2% do 44,8 tys. ton. Przez ostatnie 20 lat niemiecka produkcja drobiarska sukcesywnie rośnie i jest obecnie prawie trzykrotnie wyższa niż w 1991 r.

Jedynie w 2006 r. nie zanotowano rocznego wzrostu z powodu ptasiej grypy.
Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!