Rynek serów w Polsce (07-13.01.2013)

W dniach od 7 do 13 stycznia 2013 roku, zanotowano spadek cen większości serów w Polsce. Wyjątek stanowiły sery typu: Edamski, Cheddar, Podlaski i twaróg min. 40% tł.

Rynek serów w Polsce (07-13.01.2013)
Ceny sera typu Edamski (07-13.12.2013):
  • cena – 14,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
 
Ceny sera typu Gouda (07-13.12.2013):
  • cena – 14,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym spadek o 0,1%
 
Ceny sera typu Cheddar (07-13.12.2013):
  • cena – 14,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%
 
Ceny sera typu Ementaler (07-13.12.2013):
  • cena – 15,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
 
Ceny sera typu Podlaski, Zamojski, Morski (07-13.12.2013):
  • cena – 13,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
 
Ceny sera typu Mozzarella (07-13.12.2013):
  • cena – 15,32/ zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
 
Ceny sera typu Feta (07-13.12.2013):
  • cena – 10,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%
 
Ceny serów pleśniowych (07-13.12.2013):
  • cena – 20,64 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
 
Ceny twarogów min. 40% tł. (07-13.12.2013):
  • cena – 9,34 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
 
Ceny serka wiejskiego min. 40% tł. (07-13.12.2013):
  • cena – 6,75% zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!