Wyniki Ogólnopolskiego Konkursu Wędliniarskiego 2013

Znamy wyniki tegorocznego Ogólnopolskiego Konkursu Wędliniarskiego 2013. Uroczyste wręczenie nagród odbyło się 15 marca 2013 roku w czasie Gali V Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Rzeźników i Wędliniarzy RP. Poniżej zamieszczamy oficjalny protokół z Ogólnopolskich Wielkanocnych Konkursów Wędliniarskich.

Wyniki Ogólnopolskiego Konkursu Wędliniarskiego 2013



GRUPA 8 PASZTET PIECZONY

Nagrody zdobyli producenci:

miejsce

producent

za wyrób

1

ABC Kuchni PL Sp. z o. o. Sp.K., Suchy Las

pasztet z wątróbek drobiowych

2

Zakład Przetwórstwa Mięsnego JAN BIELESZ Sp. z o. o., Goleszów

pasztet Jana

3

„Rzeźnictwo ZYGUŁA Zbąszynek" Sp. z o.o. Sp.K., Zbąszynek

pasztet ze śliwką

w

Zakład Przetwórstwa Mięsnego JAN BIELESZ Sp. z o.o., Goleszów

necówka


GRUPA 10 KIEŁBASY DROBIOWE ŚWIĄTECZNE

Nagrody zdobyli producenci:

miejsce

producent

za wyrób

1

„Rzeźnictwo ZYGUŁA Zbąszynek" Sp. z o.o. Sp.K., Zbąszynek

krucha z fileta drobiowego


W Ogólnopolskich Konkursach Wędliniarskich Wielkanoc Mięsne Święta - Polska Tradycja" 2013 w ogólnej ocenie wyrobów w przynajmniej czterech grupach asortymentowych uzyskali:
 

w Kategorii zakładów mniejszych:

miejsce  producent
1 Zakład Przetwórstwa Mięsnego St. Tomaszewski, M.Sobik, Sł. Tomaszewski, Miłosław

 

w kategorii zakładów większych:

miejsce

producent

1

„Rzeźnictwo ZYGUŁA Zbąszynek" Sp. z o.o. Sp.K, Zbąszynek

2

Zakład Przetwórstwa Mięsnego DWORECK Sp.J, Golejewo

3

NIEWIEŚCIN Sp. z o.o , Niewieścin

 

Puchary Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w poszczególnych Konkursach otrzymali:

- w kategorii zakładów mniejszych:
Zakład Przetwórstwa Mięsnego St.Tomaszewski, M.Sobik,
Sł.Tomaszewski, Miłosł
aw

- w kategorii zakładów większych:
Rzeźnictwo ZYGUŁA Zbąszynek" Sp. z o.o. Sp.K., Zbąszynek



Tagi:
źródło: