Kategorie
Zobacz również tu
-
2024-05-03
-
Historycznie niskie bezrobocie w marcu
2024-05-03 -
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30
Poznaj produkty
-
Przyczepa do transportu drewna
2020-02-20 -
Anteny
2015-05-04 -
Suszarnie porcjowe obiegowe CORSAT
2013-07-16
Złote Medale 2013 przyznane
Komisja konkursowa prestiżowej nagrody – ZŁOTYCH MEDALI Międzynarodowych Targów Poznańskich - podjęła decyzję o przyznaniu 28 nagród wśród produktów zgłoszonych przez wystawców Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD oraz jednej nagrody dla wystawcy Międzynarodowych Targów Gastronomii POLAGRA GASTRO.
-
Hamburger o smaku bekonu w marynacie pieprzowej
HAMBURGER PINI sp. z o.o., Kutno
Kotlet z wyselekcjonowanego boczku wieprzowego pochodzącego z półtusz klas S i E przyprawiony naturalnymi dodatkami. Formowany w kształcie owalu pokryty marynatą pieprzową. Pakowany po dwie sztuki o wadze 125 g każdy. Doskonale nadaje się na grilla i do smażenia.
-
Sznycel ze schabu
HAMBURGER PINI sp. z o.o., Kutno
Surowiec na sznycel otrzymujemy ze schabu bez kości z półtusz klasy S i E. Mięso przechodzi proces tenderyzacji co sprawia, że sznycel po upieczeniu nabiera kruchości. Plastry schabu poddaje się mokremu i suchemu panierowaniu. Waga 1 plastra 125 g. Sznycel pieczemy w nagrzanym do 18OoC piekarniku przez 15-2O minut.
-
Polędwiczka wieprzowa z główką
PINI Polonia sp. z o.o., Kutno
Polędwiczka wieprzowa jest uważana za najlepszą część tuszy wieprzowej o szerokim zastosowaniu. Polędwiczka ma soczysty, kruchy i delikatny smak, który zawdzięcza swojej delikatnej strukturze mięśniowej. Jest to niezwykle delikatny i elastyczny mięsień. Ma zastosowanie w przygotowywaniu najbardziej wykwintnych dań. Bardzo dobrze komponuje się z przyprawami. Mięso jest soczyste i kruche, o niskiej zawartości tłuszczu, jest źródłem pełnowartościowego białka.
-
Schab bez kości polski
PINI POLONIA sp. z o.o., Kutno
Schab stanowi najpopularniejsze danie na polskich stołach. Jest to najszlachetniejszy i najdłuższy mięsień tuszy wieprzowej. Tkanka mięśniowa jest jędrna i jednolita. Mięso jest bardzo soczyste i delikatne. To źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego i wit. z grupy B. Ma zachowane odpowiednie proporcje mięsa i tłuszczu co wpływa pozytywnie na jego walory smakowe. Schab b/k w tradycyjnej obróbce tzw. polskiej cechuje się dużą delikatnością smaku, jest lekko słodki i soczysty o łagodnym i charakterystycznym mięsnym zapachu oraz posiada jasnoróżowy kolor.
28. FreshMax® samoprzylepne plastry
Multisorb Technologies , USA
Produkty spożywcze narażone na działanie tlenu doznają degradacji koloru i wzrostu rozwoju bakterii tlenowych, co prowadzi do pojawienia się niepożądanego smaku. Samo -przylepne absorbery tlenu FreshMax® firmy Multisorb Technologies to wygodne rozwiązanie do degradacji tlenu w szczelnie zamkniętych opakowaniach żywności. Absorber bezpiecznie przylega wewnątrz opakowania, więc nie przenika się z produktem. Absorbery tlenu FreshMax® zachowują kolor i smak produktu, wydłużają termin przydatności i usprawniają zrównoważony rozwój. Komora tradycyjnego wędzenia.
POLAGRA GASTRO
- masterBAR
MasterBAR firmy Komat to wyjątkowa oferta kompleksowej zabudowy linii barowej. Niezliczone możliwości komponowania ze sobą modułów pozwalają na realizację nawet najbardziej śmiałych wizji architektów i projektantów, a opracowane na bazie 2O-letniego doświadczenia rozwiązania są gwarancją najwyższej jakości i funkcjonalności. System masterBAR pozwala nie tylko optymalnie wykorzystać przestrzeń w lokalu przeznaczoną na linię barową, ale również zapewnia niezwykle atrakcyjny i nowoczesny wygląd.