Kategorie
Zobacz również tu
-
Ceny drobiu w Polsce (14.04.2024)
2024-04-25 -
Towarowa produkcja rolnicza
2024-04-25 -
Pogłowie zwierząt gospodarskich
2024-04-25
Poznaj produkty
-
Kombajn całorzędowy zaczepiany NATALIA-V
2016-05-11 -
Zaczepy transportowe do wózków widłowych
2020-04-28 -
Ciągnik Steyr Kompakt S
2020-03-12 -
Reflektory główne uniwersalne RE0581
2011-12-14 -
Rozrzutnik obornika N275 – 14t
2016-01-14 -
Chwytak do balotów BG2000
2015-07-02
Ekologiczna żywność ma marne szanse na światowym rynku
Mimo szybkiego wzrostu ekologicznych gospodarstw w Europie, eksperci nie przewidują dla nich zbyt optymistycznej przyszłości. Zgodnie twierdzą, że produkty żywności ekologicznej pozostaną mniejszością i będą mogli sobie na nią pozwolić jedynie zamożne osoby.
W
roku ubiegłym liczba eko gospodarstw zwiększyła się aż o 20
procent, zyskując tym sposobem wynik ponad 20,6 tysięcy. W ostatnim
czasie produkty ekologiczne bardzo zyskały na popularności. W
związku z tym przedsiębiorcy aż zacierają ręce licząc na szybki
zysk.
Żywność
ekologiczna stanowi zaledwie około 1-1,5 procenta całego rynku, a w
następnych latach nie przekroczy 3-4 procent.
Europejski i światowy rynek jest rynkiem seryjnych, powielanych i produkowanych w standardach międzynarodowych produktów.