Kategorie
Zobacz również tu
-
5 tys. zł do buhaja
2025-06-11 -
Ocena wielkości strat w uprawach ozimych
2025-06-11 -
Rynek zbóż w Polsce (25.05.2025)
2025-06-11
Poznaj produkty
-
Cyfrowy miernik strat ziarna W111
2020-02-18 -
Lusterka do ciągników Case IH GL0513
2011-12-14 -
Poidła miskowe
2013-08-19 -
DEUTZ - szyba drzwiowa z nadrukiem
2011-12-13 -
Lejek do rozsiewacza 400 litrów
2011-10-20
Ekologiczna żywność ma marne szanse na światowym rynku
Mimo szybkiego wzrostu ekologicznych gospodarstw w Europie, eksperci nie przewidują dla nich zbyt optymistycznej przyszłości. Zgodnie twierdzą, że produkty żywności ekologicznej pozostaną mniejszością i będą mogli sobie na nią pozwolić jedynie zamożne osoby.

W
roku ubiegłym liczba eko gospodarstw zwiększyła się aż o 20
procent, zyskując tym sposobem wynik ponad 20,6 tysięcy. W ostatnim
czasie produkty ekologiczne bardzo zyskały na popularności. W
związku z tym przedsiębiorcy aż zacierają ręce licząc na szybki
zysk.
Żywność
ekologiczna stanowi zaledwie około 1-1,5 procenta całego rynku, a w
następnych latach nie przekroczy 3-4 procent.
Europejski i światowy rynek jest rynkiem seryjnych, powielanych i produkowanych w standardach międzynarodowych produktów.
