Kategorie
Zobacz również tu
-
5 tys. zł do buhaja
2025-06-11 -
Ocena wielkości strat w uprawach ozimych
2025-06-11 -
Rynek zbóż w Polsce (25.05.2025)
2025-06-11
Poznaj produkty
-
Zaszywarka ręczna FISCHBEIN F
2014-09-03 -
Multione serii GT900
2013-09-26 -
Stół paszowy
2014-01-09 -
Preparaty przeciw ślimakom IGLACO
2013-02-26 -
Siewnik do poplonów o szerokości roboczej 3m
2016-02-11 -
Podwójny przenośnik MC 1780 DEWULF
2020-10-06
Produkcja ekologicznej żywności to przyszłość
Według ekspertów, dzięki ekologicznym produktom, świat może w ciągu jednego dziesięciolecia podwoić ilość żywności na rynku.

Na to największą szansę mają właśnie kraje rozwijające się, gdyż produkcja ekologiczna w naturalny sposób będzie stopniowo wypierała używania takich substancji, jak pestycydy i inne środki chemiczne.
To bardzo ważne, by w sposób naturalny zwiększyć ilość żywności na świecie. W tym roku liczba ludności na ziemi ma osiągnąć okrągłe siedem miliardów, a za 40 lat ma być już dziewięć miliardów.
Rośliny odporniejsze na zmiany klimatu będą bardzo wskazane, bo nie możemy sobie już pozwalać na tak wielkie straty w uprawie jak to miało miejsce w latach poprzednich.
Już teraz widać jak młodzi rolnicy w przejętych gospodarstwa wprowadzają usprawnienia lub zmieniają kwalifikacje hodowli czy uprawy.
