| Autor: redakcja6

Polagra Food 2013 – przepych wiedzy, eksplozja nowości [video]

Największe spotkanie przedstawicieli rynku spożywczego – Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD – już za kilka dni. Wrześniowe spotkania to doskonała okazja do zapoznania się z nowościami i trendami eksponowanymi na stoiskach wystawców oraz szeroko dyskutowanymi w trakcie bogatego programu wydarzeń. Już od 23 do 26 września zapraszamy do świata inspiracji kulinarnych.

25 września, środa
 
09:00 – 17:00 XIX Forum Rzeźników i Wędliniarzy. Organizator: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP. Pawilon 5, sektor G 

9.00 - 17.00 Akademia Espresso. Organizator: Primulator. Pawilon 7 stoisko 7 

9:00 – 17:00 Eliminacje Mistrzostw Polski Barista. Organizator: SCAE. Pawilon 7, stoisko 2 
 
9:00 – 17:00 Konferencja Unilever Pawilon 7, sala 1.G 
 
9.00 - 16.30 Cykl konferencji: BIO Żywność. Organizator: SGGW, MTP. Pawilon 14 sala 3ABC 
 
10:00 – 11:00 Nowe rynki- nowe możliwości - Egipt (Mohamed Taher). Wstęp wyłącznie dla wystawców targów Polagra-Food. Organizator: MTP. Pawilon 7, sala F 
 
10.00 – 15.00 PUNKT KONSULTACYJNY: 
Gospodarka odpadami - istotne zmiany wprowadzone nową ustawą o odpadach dla branży chłodniczej i klimatyzacyjne Krzysztof Pietrzak, Piotr Grędziński Kompleksowe konsultacje dla branży chłodniczej i klimatyzacyjnej z zakresu przepisów ochrony środowiska - omówienie najważniejszych problemów Krzysztof Pietrzak, Piotr Grędziński Rozwiązania z zakresu chłodnictwa, klimatyzacji, ogrzewnictwa i pomp ciepła dr inż. Bolesław Gaziński. Organizator: miesięcznik chłodnictwo&Klimatyzacja, MTP. Pawilon 4 stoisko 1 
 
10.00 – 17.00 Szkolenie z zakresu pozycjonowania oraz techniki adwords dla hotelarzy. Organizator: www.marketinghotelu.pl. Pawilon 7, sala 1.C 

10:00 - 16:00 Międzynarodowa Giełda Kooperacyjna. Organizator: Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczość S.A. Pawilon 5A, stoisko 24

10.00 - 14:30 Sesje promocyjno –informacyjne firm. Organizator: Polska Izba Opakowań. Pawilon 3 st.91 
 
10.30 – 17.00 Seminarium: „Opakowania a żywność – wybrane zagadnienia”. Organizator: Polska Izba Opakowań Hol Wschodni, Sala Niebieska 
 
11:00 – 12:00 Nowe rynki- nowe możliwości - Libia (Abdul Baset Abdalla). Wstęp wyłącznie dla wystawców targów. Polagra-Food. Organizator: MTP. Pawilon 7, sala F 
 
11.00 – 15:45 Kulinarny Puchar Polski - Finał Organizator: MTP, Wielkopolska Izba Gastronomii. Pawilon 8 

11.00 – 12.30 WEB care – praktyczny workshop z zakresu guest experiance i reputation managment. Organizator: hostea.pl. Pawilon 7, sala 1D 
 
11.00 – 14:30 Konferencja „Na językach – czyli co robić, aby media mówiły i pisały o naszej restauracji”. Konferencja płatna u organizatora. Organizator „Food Service” oraz Agnieszka Małkiewicz „HoReCa Communications”. Pawilon 7, sala 1.AB 

11.00 - 12.00 Kawa speciality. Organizator: SCAE. Pawilon 7, sala H 
 
12:00 – 13:00 Nowe rynki- nowe możliwości - Wietnam. Wstęp wyłącznie dla wystawców targów Polagra-Food. Organizator: MTP. Pawilon 7, sala F 
 
12:00 – 13:00 Alternatywne metody zaparzania kawy Organizator: SCAE. Pawilon 7, sala H 
 
12.00 - 15.00 Konferencja „Polski przemysł mięsny na rynkach europejskich i światowych” 
• „Eksport mięsa z UE i z Polski” 
• Główne asortymenty mięsa i jego przetworów eksportowane z Polski i UE – prof. Pisula 
• Nowoczesne maszyny dla przemysłu mięsnego – prof. Dolata 
Organizator: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Międzynarodowe Targi Poznańskie
 
12.45 – 14.15 Sytuacja na rynku hotelowym w Polsce. Inwestycje kierunki rozwoju, zasięg geograficzny. Pawilon 7, sala 1.D. Organizator: Projekt Hotel 

13.00 - 14.00 Barista- czy warto szkolić? Organizator: SCAE. Pawilon 7, sala H 
 
14:00 – 15:00 SCAE- Stowarzyszenie firm kawowych w Polsce. Organizator: SCAE. Pawilon 7, sala H 

26 września, czwartek
 
09:00 – 17:00 XIX Forum Rzeźników i Wędliniarzy. Organizator: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP. Pawilon 5, sektor G 

9.00 - 17.00 Akademia Espresso. Organizator: Primulator. Pawilon 7 stoisko 7 

10.00–15.00 PUNKT KONSULTACYJNY: 
Rozwiązania z zakresu chłodnictwa, klimatyzacji, ogrzewnictwa i pomp ciepła, dr inż. Bolesław Gaziński. Organizator: miesięcznik Chłodnictwo & Klimatyzacja, MTP. Pawilon 4 stoisko 1 


Tagi:
źródło: