Kategorie
Zobacz również tu
-
Ceny drobiu w Polsce (14.04.2024)
2024-04-25 -
Towarowa produkcja rolnicza
2024-04-25 -
Pogłowie zwierząt gospodarskich
2024-04-25
Poznaj produkty
-
Wozy paszowe SGARIBOLDI COMBI 8200
2020-07-30 -
Sektosep®
2015-04-23 -
Pług obracalny z zabezpieczeniem zrywalnym
2020-08-11 -
Głębosz michel TYP-GRM-ZNS Agro-Lift
2020-07-17 -
JOHN DEERE szyba drzwiowa do kabin MC1 i CC2
2011-12-13
Włochy – Targi pikantnej papryczki
We Włoszech w mieście Rieti rozpoczęły się międzynarodowe targi ostrej papryczki, podczas których przedstawiono blisko 400 gatunków tego warzywa.
To pierwsza edycja targów „Rieti Pikantne Serce”, które potrwają do niedzieli. Organizatorzy spodziewają się licznych tłumów odwiedzających, wśród których są nie tylko miłośnicy pikantnej kuchni, ale także kupcy, restauratorzy i kucharze z całego świata.
Co ciekawe, otóż ostrą papryczkę zwaną przez Włochów peperoncino odkryto w Gujanie blisko 1500 lat temu. To warzywo wykorzystuje się na przeróżne sposoby jak przykładowo w postaci sprayów wykorzystywanych do własnej obrony albo standardowo jako przyprawę do potraw.
W szczególności ostra czerwona papryczka znalazła upodobanie włoskich smakoszy. Poza tradycyjnymi potrawami dodaje się jej także do czekolady oraz lodów czekoladowych.