Kategorie
Zobacz również tu
-
Pistacjowy zawrót głowy
2025-04-29 -
Ceny skupu mleka w Polsce
2025-04-29 -
Ceny drobiu w Polsce (20.04.2025)
2025-04-29
Poznaj produkty
-
Ładowacz czołowy LT 2,75-5,25
2016-05-09 -
Przyczepy rolnicze i samochodowe
2013-12-31 -
Przyczepy do zadawania pasz FEDO
2014-04-24 -
Owijarka do bel Z552 – stacjonarna
2016-01-08 -
Mieszalnik Pasz Sypkich 1000 kg M-ROL
2016-02-11
Włochy – Targi pikantnej papryczki
We Włoszech w mieście Rieti rozpoczęły się międzynarodowe targi ostrej papryczki, podczas których przedstawiono blisko 400 gatunków tego warzywa.

To pierwsza edycja targów „Rieti Pikantne Serce”, które potrwają do niedzieli. Organizatorzy spodziewają się licznych tłumów odwiedzających, wśród których są nie tylko miłośnicy pikantnej kuchni, ale także kupcy, restauratorzy i kucharze z całego świata.
Co ciekawe, otóż ostrą papryczkę zwaną przez Włochów peperoncino odkryto w Gujanie blisko 1500 lat temu. To warzywo wykorzystuje się na przeróżne sposoby jak przykładowo w postaci sprayów wykorzystywanych do własnej obrony albo standardowo jako przyprawę do potraw.
W szczególności ostra czerwona papryczka znalazła upodobanie włoskich smakoszy. Poza tradycyjnymi potrawami dodaje się jej także do czekolady oraz lodów czekoladowych.
