| Autor: kkj6

USA – Zwiększa się produkcja czerwonego mięsa

W lutym tego roku produkcja czerwonego mięsa w USA była o 2 procent większa niż w analogicznym czasie roku wcześniejszego i osiągnęła poziom 1,728 mln ton.

USA – Zwiększa się produkcja czerwonego mięsa

Z kolei w okresie od stycznia do lutego tego roku Stany Zjednoczone wytworzyli o blisko 3 procent więcej czerwonego mięsa niż w tym samym czasie roku poprzedniego.


Niemniej jednak w przypadku cielęciny odnotowano 5 procentowy spadek w stosunku do tego samego okresu roku wcześniejszego.


Co ciekawe, otóż według danych w omawianym okresie wytwórczość wieprzowiny wzrosła o 3 procent, a produkcja baraniny i jagnięciny odnotowała aż 12 procentowy spadek.




Tagi:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!