| Autor: redakcja6

WorldFood Warsaw 2014 okiem organizatora. Ponad 3 tys. gości, 100 wystawców z całego świata i pełne sale podczas konferencji

Wystawcy, goście i organizatorzy nie kryli zadowolenia po pierwszej edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2014. Przez trzy dni imprezy Warszawskie Centrum EXPO XXI odwiedziło ponad 3 tys. gości. Jak mówili wystawcy, najważniejsze że odwiedzający nie byli przypadkowi. Na targi organizowane w formule business-to-business przyszli menadżerowie i szefowie firm z branży spożywczej i innych, które z nią współpracują.

WorldFood Warsaw 2014 okiem organizatora. Ponad 3 tys. gości, 100 wystawców z całego świata i pełne sale podczas konferencji



Wysoki poziom merytoryczny
Odwiedzający Kazimierz Królewski, współwłaściciel firmy Rolpot (Polska) działającej w branży zbożowej: - Na imprezie zainteresował mnie bardzo ciekawy program konferencji, zwłaszcza panele związane z handlem żywnością na wschodzie. To bardzo ciekawa idea - forma odczytów i prezentacji. Mam nadzieję, że kolejna edycja nabierze jeszcze bardziej charakterystycznego oblicza, bo obecnie można tu spotkać wszystkie działy branży spożywczej. Cieszy, że jest niezła frekwencja odwiedzających. Jak na pierwszą edycję, to wygląda naprawdę nieźle. Ważne, że ludzie interesują się targami.

 
Wśród paneli konferencyjnych nie mogło też zabraknąć tematyki związanej z ubezpieczeniami w branży spożywczej. Dużym powodzeniem zarówno wśród gości, jak i wystawców cieszył się panel pt. „Przezorny zawsze ubezpieczony”. Pierwszy dzień zakończyła konferencja na temat sprzedaży żywności i marketingu we Francji, gdzie Polacy eksportują rocznie produkty za 1,2 mld euro.
 
Spróbuj kuchni z całego świata
Dużym powodzeniem wśród gości i wystawców cieszyły się pokazy kulinarne. Chętni mogli na miejscu spróbować produktów z kuchni całego świata. Przed stoiskami, gdzie odbywały się pokazy i degustacje przez całą imprezę ustawiały się kolejki smakoszy. Pokazy wskazywały na międzynarodowy charakter WorldFood Warsaw 2014.

Czytaj więcej na nasntępnej stronie...


Tagi:
źródło: