| Autor: redakcja1

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (21.02.2021)

W dniach od 15 do 21 lutego bieżącego roku w Polsce zaobserwowano wzrost cen tuszek indyków, kurcząt patroszonych i półtuszy wieprzowych, a także spadek cen ćwierćtuszy wołowych.

Ceny mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego (21.02.2021)
Ceny mięsa
 
Cena półtuszy wieprzowych:
  • aktualna cena – 6,24 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 4%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 6%
  • ujęciu rocznym – spadek o 28,5%
Ceny mięsa wieprzowego na Gospodarz.pl

Cena ćwierćtuszy wołowych:
  • aktualna cena – 13,63 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – spadek o 1%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 2%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 7%
Ceny mięsa wołowego na Gospodarz.pl
 
Cena tuszek kurcząt patroszonych 65% z szyjami:
  • aktualna cena – 6,01 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym –  wzrost o 2%
  • zestawieniu miesięcznym – wzrost o 8%
  • ujęciu rocznym – wzrost o 9%
Ceny mięsa drobiowego na Gospodarz.pl

Cena tuszek indyków patroszonych 73%:
  • aktualna cena – 9,97 zł/kg
  • ujęciu tygodniowym – wzrost o 4%
  • zestawieniu miesięcznym – spadek o 4%
  • ujęciu rocznym –  wzrost o 10%


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!